Neuroflux

Om oss

Vårt mål är att erbjuda de bästa möjliga verktyg för att hantera vatten- och avloppsledningsnätet. Neuroflux kombinerar de bästa praxis för programvaruutveckling och design tillsammans med vattenteknisk planering för att skapa omfattande och intuitiva lösningar. Vi jobbar dagligen på användarupplevelsen för att försäkra att Neuroflux är lätt att använda.

Allt började 2016 när Helsingforsregionens miljötjänster HSY organiserade en hackathon, en innovationstävling som varade ett veckoslut. Det förde samman både data- och vatteningenjörer som började tillsammans utveckla nya lösningar med hjälp av befintlig data från ledningsnätet. Hackathonen hölls i Viksbacka reningsverk och målet var att utveckla lösningar baserat på data, som bland annat samlats från pumpstationer, väderradare, elförbrukning och kartor. Under veckoslutet utvecklades ett antal olika lösningar och ett av dem var vårt visualiseringsverktyg.

Verktyget väckte Helsingfors vattenverks HSY intresse, detta ledde till ett konsulterings projekt som visa sig vara ett modell exempel på kvick mjukvaruutveckling. Utvecklingen gjordes agilt i snabba etapper tillsammans för att försäkra funktionernas praktiska tillämpning. När visualiseringsverktyget började forma sig började man fokusera på att utveckla dataanalytiken och inkludera även fler datakällor för att analyseras.

Det började klarna att det fanns potential för mer än ett konsulterings projekt när även andra vattenverk började visa intresse för vår lösning. Vi började diskutera om att starta vårt eget företag första gången 2017, och ett år senare med ett förstärkt team, grundades Neuroflux. Vårt mål var simpelt: utveckla bättre dataanalytik för vattenverk.

Under sommaren 2018 kom vi igång med Kiuas Accelerator, som var organiserad av Aaltoes. Programmet gav bra praktisk insyn i hur man grundar ett startup och tar de första stegen. Det viktigaste vi lärde oss var att fokusera på kunden. Med hårt arbete och lite tur fick vi tre stycken pilotprojekt via accelerator programmet. Dessa gav oss värdefull feedback och ökade utvecklingstakten.

Sedan 2019 har vårt fokus varit att testa och utveckla mera avancerade maskininlärnings modeller, implementera nya datakällor och utveckla data-analytik i det stora hela. Efter vårt första år som företag är vårt mål ännu detsamma. Utveckla smarta databaserade lösningar för moderna vattenverk som möjliggör datadriven förvaltning, för att bygga en renare och mer effektiv framtid.

Hur kan Neuroflux hjälpa ert vattenverk?

Hör av dig så bokar vi in en demo session!

Tuomas Koskinen
Chief Executive Officer

Tuomas Koskinen
tuomas.koskinen@neuroflux.fi
+358-45 249 8476


Skicka oss en kontaktförfrågan