Neuroflux

Yritys

Me haluamme tarjota parhaan mahdollisen työkalun jätevesiverkoston hallintaan. Neuroflux yhdistää ohjelmistokehityksen ja muotoilun parhaat puolet vesialan osaamiseen, intuitiivisen ratkaisun luomiseksi. Me keskitymme luomaan hyvän käyttökokemuksen varmistaaksemme, että Neurofluxia on helppo käyttää.

Kaikki alkoi vuonna 2016 kun Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY järjesti innovaatiokilpailun, joka oli osa Älykäs vesi -hanketta. Kilpailu yhdisti ohjelmoinnin osaajat ja vesialan insinöörit pohtimaan uusia vesihuollon ratkaisuja olemassa olevan verkostodatan pohjalta. Tapahtuma pidettiin Viikinmäen jätevedenpuhdistamolla ja sen tavoitteena oli kehittää ratkaisuja, jotka hyödyntävät muun muassa pumppaamoilta kerättyä dataa, säätietoja sekä energiankulutus- ja karttatietoja. Viikonlopun aikana syntyi useita ideoita, joista yksi oli meidän visualisointityökalumme.

HSY näki ideassa potentiaalia ja yhteistyö jatkui konsultointiprojektina, joka toteutettiin ketterän ohjelmointiperiaatteiden mukaisesti. Ohjelmointikehitys tehtiin nopeina sprintteinä yhdessä tulevien käyttäjien kanssa, jolla taattiin kaikkien ominaisuuksien käytännöllisyys. Prosessin aikana visualisointityökaluun lisättiin yhä enemmän data-analyysiominaisuuksia ja analyysissä alettiin ottaa huomioon useampia tietolähteitä.

Pikkuhiljaa kävi selväksi, että työkalulla oli potentiaalia enemmänkin kuin vain yhteen konsultointiprojektiin. Muut vesilaitokset olivat osoittaneet kiinnostusta ratkaisuun. Ajatus omasta yrityksestä tuli keskusteluun ensimmäistä kertaa vuonna 2017 ja vuosi myöhemmin hieman alkuperäistä tiimiä isommalla kokoonpanolla perustettiin Neuroflux. Päämäärämme oli alusta asti yksinkertainen: kehittää uudenlaista ja parempaa data-analyysia vesilaitosten tarpeisiin.

Kesä 2018 lähti liikkeelle vauhdikkaasti, kun Neuroflux osallistui Aaltoesin järjestämään Kiuas Accelerator -ohjelmaan, joka tarjosi paljon uutta ja käytännönlähöistä tietoa kasvuyrityksen perustamisesta ja ensiaskeleista. Arvokkain mukaan tarttunut neuvo oli pitää asiakas aina keskiössä, mikä on osoittautunut tärkeäksi opiksi. Kovan työn ja onnekkaiden kohtaamisten ansiosta ohjelma johti kolmeen pilottiasiakkuuteen. Piloteista saimme hyödyllistä palautetta, mikä kiihdytti kehitysvauhtia entisestään.

Vuodesta 2019 eteenpäin Neurofluxin toiminta on keskittynyt edistyksellisten koneoppimiseen perustuvien mallien testaamiseen ja kehittämiseen, uusien datalähteiden hyödyntämiseen ja data-analyysin yleiseen paranteluun.

Kuinka Neuroflux voisi auttaa teidän vesilaitosta?

Ota yhteyttä ja varaa demo!

Tuomas Koskinen
Toimitusjohtaja

Tuomas Koskinen
tuomas.koskinen@neuroflux.fi
+358-45 249 8476


Jätä yhteydenottopyyntö